info@mehraghsatirankala.com
09016802267

آموزش 0 تا 100 واردات خودرو با کارت ملی + شرایط و تعرفه گمرکی 1403

آموزش 0 تا 100 واردات خودرو با کارت ملی + شرایط و تعرفه گمرکی 1403 | سامانه مهر ایران کالا

واردات خودرو با کارت ملی تا پیش 27 مرداد ممنوع بود اما سخنگوی دولت علی بهادری جهرمی در حاشیه ی جلسه هیات دولت اعلام کرد که واردات خودرو به شرط این که مدل 2019 به بالا باشه و استانداردهای روز اروپا رو هم داشته باشد، برای عموم همه ی ایرانیان آزاد شد. با تصویب آیین نامه جدید واردات خودروهای کارکرده، زین پس اشخاص حقیقی میتوانند با کد ملی خود نسبت به وارد کردن خودروهای کارکرده اقدام کنند. این در حالیه که قبلا تنها با داشتن کارت بازرگانی میشد این خودرو ها رو وارد کشور کرد اما الان این مشکل تا حدودی حل شده است. البته این رو هم مدنظر داشته باشید که هر شخص با کارت ملی خود فقط میتواند یک خودرو وارد کند نه بیشتر. شرایطی هم که این نوع خودروها برای ورود باید داشته داشته باشند اینگونه است که: خودروهای کارکرده وارداتی باید عمرشان بین 3 تا 5 سال باشد. همچنین باید استانداردهای روز اروپا و جهان رو از طریق گواهی انطباق کسب کرده باشند و مهم تر از همه حجم موتور این خودروها باید زیر 2500 سی سی باشد. کشورهایی هم که میتونید به عنوان مبداء از آنها وارد کنید، کشورهای اتحادیه اروپا و ژاپن و کره جنوبی و … هستند و تنها کشوری که واردات خودروهاش ممنوعه آمریکا می باشد. البته شایان ذکره که هنوز معلوم نیست واردات خودروهای آمریکایی به طور کل ممنوعه یا فقط نباید مبدائش آمریکا باشد. در این مقاله از سامانه مهر ایران کالا آموزش 0 تا 100 واردات خودرو با کارت ملی + شرایط و تعرفه گمرکی 1403 را شرح می دهیم.

ضوابط واردات خودرو

در 3 شهریور پارسال پس از گذشت چند ماه بالاخره جزئیات واردا خودرو ( به جز خودروهای کارکرده ) توسط هیات وزیران تصویب شد و معاون اول رییس جمهور هم مصوبه نهایی رو به کلیه ی سازمان های واردات صمت، وزارت کشور، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیرخانه ی شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ کرد که جزئیات آن به شرح زیر است:

واردات ماشین تنها برای خودروهای پایین تر از 20 هزار یورو ( فوب ) مجاز است. البته اولویت به خودروهای کمتر از 10 هزار یورو ( فوب ) است.

تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.

ارزش گمرکی بر اساس ماده 14 امور گمرکی محاسبه میشود.

خودروهای وارداتی تنها در بورس کالا عرضه میشوند.

وزارت صمت باید با هدف توسعه تولید خودروهای اقتصادی ( حداکثر 10 هزار یورو )، مشوق های سرمایه گذاری و تولید را پیش بینی کند. همچنین وزارت صمت باید اقدامات مورد نیاز برای هدایت بخشی از واردات به سمت تولید و افزایش تولیدات داخلی را در دستور کار قرار دهد. برنامه تولیدات داخلی واردکنندگان موضوع این بند، باید توسط وزارت صمت تایید شود.

واردات خودروهای سواری به صورت سرمایه گذاری خارجی ( با تایید سازمان سرمایه گذاری خارجی ) تنها برای استفاده در شبکه حمل و نقل عمومی مجاز است.

سقف منابع ارزی برای واردات خودرو به جز سرمایه گذاری خارجی، حداکثر معادل یک میلیارد یورو است. خودروهای وارداتی در مناطق آزاد تجاری_صنعتی تنها منحصر به خودروهای هیبریدی یا برقی است. راه اندازی و سرمایه گذاری ایستگاه های شارژ با واردکنندگان خودرو است.

منابع ارزی مورد نیاز از محل صادرات، رمز دارایی سرمایه گذاری خارجی ( با تایید سازمان سرمایه گذاری خارجی ) و دیگر منابع مورد تایید بانک مرکزی تامین میشود.

وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی دستور العمل اجرایی این مصوبه، مانند چگونگی تامین و تخصیص ارز، مشخصات فنی، خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و تعیین صلاحیت های فنی و حرفه ای واردکنندگان را تدوین و ابلاغ می کند.

وزارت صمت باید هر 3 ماه یک بار، گزارش اجرای این تصویب نامه را به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند. 


واردات خودروی چینی

به دلیل تحریم های آمریکا و اتحادیه ی اروپا، واردات خودروهای چینی در یک دهه ی گذشته افزایش پیدا کرده و باعث به وجود آمدن یک بازار خرید و فروش رقابتی با سایر برندهای فرانسوی و کره ای شده است. خودروهای چینی مونتاژ شده توسط خودروسازان داخلی در سال این سال ها که واردات خودروهای خارجی ممنوع بوده، مهمان بازار خودرو ایران بوده و هستند. 
از سال 2017 به بعد مدل خودروهای چینی مثل دیگنیتی، فیدلیتی، انواع تیگوهای مختلف ( تیگو 7 پلاس، تیگو 8 پلاس، تیگو 8 پرو و … ) و برخی مدل های جک مونتاژ شده، عمدتا در منطقه تجاری بم ظاهر شده اند. بخی از کارشناسان و فعالان بازار معتقدند که در صورت آزادسازی واردات خودروهای داخلی، تعدیل قیمت خودروهای چینی تغییر چندانی نخواهند کرد. از آنجایی که این خودروها چه به صورت کارکرده و چه به صورت خودروهای دست دوم صفر رقبای اصلی خودروهای داخلی فعلی هستند، همچنان بازار داغی در بین مردم دارند.
مزایا و معایبی که واردات این مدل خودروهای چینی دارند میشه به این موارد اشاره کرد.

مزایا:

* التهاب بازار خودرو آرام میشود.
* تنوع در گزینه ها برای گروه های مصرف کننده.
* در دسترس بودن خودروهای با کیفیت بالاتر.
* کاهش 50 الی 80 درصدی قیمت خودروهای خارجی.
* ایجاد یک محیط رقابتی برای متعادل کردن عرضه و تقاضا.

معایب واردات خودروهای چینی شامل:

* ایجاد تفاوت قیمتی بین واردکنندگان و خودروسازان داخلی.
* انحصاری شدن قیمت ماشین های خارجی توسط واردکنندگان.

مشکلات و چالش هایی که ممکنه سر راه واردات خودروهای چینی سر راه شما قرار بگیره زیادند که میشه با مدیریت و هندلینگ خوب آنرا به انجام رساند. از جمله ی این مشکلات و چالش ها ترخیص خودرو ها از گمرکه که برای هر چه سریع تر انجام دادن آن، باید با قوانین گمرکی آشنا باشید. دومین چالش مشکل زبانی هستش که ممکنه حین معامله دو طرف اذیت کننده باشه و برای حل این مشکل هم باید مترجم داشته باشید. چالش های بعدی که سر راه شما قرار می گیرند هزینه های حمل ونقل هستش به دلیل مسافت زیاد بین دو کشور و انطباق این خودرو ها با مقررات و استانداردهای زیست محیطی و ایمنی است.

واردات خودروی برقی

از آنجایی که نوع مشخصات خودرهای وارداتی برقی یکی از پرسش های مهم متقاضیان خرید و ثبت نام این نوع خودرو ها هستش میشه گفت که این ماشین ها انرژی خود رو از طریق باتری های قابل شارژ تامین می کنند. به جای موتور های احتراق داخلی، از موتور الکتریکی به عنوان نیرو محرکه در آن ها استفاده میشه و نسبت به سایر خودرو ها هم کم صداتر هستند. به علاوه آلودگی زیست محیطی خروجی از اگزوز ندارند و میشه گفت که دوستدار طبیعت هستند.

نحوه ی ثبت نام و مدارک لازم برای دریافت خودروهای وارداتی برقی شامل چی میشه؟

نحوه ی ثبت نام به این گونه است که شما در گام اول باید در یکی از بانک های اعلام شده در سامانه یکپارچه عرضه ماشین های برقی اقدام به افتتاح حساب وکالتی کرده یا یکی از حساب های خود را وکالتی نمایید. در گام دوم شما باید مبلغ اعلام شده که در حال حاضر 100 میلیون تومن هستش رو در حساب وکالتی خود بلوکه کنید. سپس متقاضی باید به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای برقی وارداتی، مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنید. در چهارمین گام فرد متقاضی ( شما ) پس از مشاهده لیست خودروهای برقی، درخواست خود برای خرید خودروی برقی مد نظر خودتون رو در سامانه ثبت کنید. در گام پنجم با اتمام ثبت نام، نهادهای نظارتی، اولویت بندی متقاضیان خودروهای برقی وارداتی رو انجام خواهند داد و نتیجه ی تخصیص یا عدم تخصیص خودرو رو در پورتال و پروفایل شخصی خود در سامانه ی مذکور ثبت خواهند نمود. در گام آخر هم عرضه کنندگان خودروهای برقی وارداتی، دعوت نامه ای رو برای متقاضیانی که با تخصیص خدرو برقی وارداتی به آنها موافقت گردیده، ارسال خواهند کرد و فرد هم باید برای عقد قرارداد و انجام مراحل بعدی اقدامات لازم رو انجام دهد.

مدارکی هم که در اینجا برای ثبت نام لازمه شامل:

1) اطلاعات و مدارک مربوط به افتتاح حساب وکالتی در بانک های واجد شرایط و بلوکه کردن 100 میلیون تومن وجه رایج در حساب وکالتی.
2) اطلاعات و مدارک هویتی ( شناسنامه و کارت ملی ).
3) اطلاعات ثبت نام در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای برقی وارداتی.
4) دعوت نامه ارسالی از سوی عرضه کنندگان این نوع ماشین ها ( این مدرک در خصوص اشخاصی صدق می کند که ثبت نام اولیه رو انجام داده و توسط نهادهای ذی صلاح واجد شرایط دریافت این مدل خودروها، شناخته شده اند).

لیست خودروهای برقی که قابل ثبت نام و خرید هستند شامل این موارد مشوند: 

Sinogold _ Tango5
HONGQI _ EQM5
HONDA _ ENS1
Audi _ Q5
LUNA _ GRE
KMC _ EJ7
Volkswagen _ ID.4 Crozz

جمع بندی

 در این مقاله از سامانه مهر ایران کالا به آموزش 0 تا 100 واردات خودرو با کارت ملی + شرایط و تعرفه گمرکی 1403 پرداختیم و نکات مهمی را به شما آموختیم. شما عزیزان برای خرید انواع خودرو های داخلی و خارجی با بهره مندی از تسهیلات ویژه بانکی و لیزینگی فقط کافیه سفارش خود را در سامانه مهر ایران کالا ثبت کنید و در سریع ترین زمان ممکن با بهره مندی از تسهیلات آسان و ویژه سامانه مهر ایران کالا، صاحب خودرو مورد علاقه خود شوید.
 
ارسال رایگان به درب منزل با سامانه مهر اقساط ایران کالا
ارسال

ارسال رایگان به سراسر کشور

پشتیبانی در سامانه مهر اقساط ایران کالا
پشتیبانی

پاسخ گویی 24/7

پرداخت در محل بعد از تحویل کالا در سامانه مهر اقساط ایران کالا
پرداخت

پرداخت بعد از دریافت محصول

سوالی دارید ؟